Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oneigenlijke integralen

Beste
Kunt u me helpen bij deze vraag:

Bereken de oppervlakte tussen de gegeven functie en zijn asymptoten:

f(x) = x/(1+x2)2

Wat ik weet is dat ik eerst de asymptoten moet bepalen
volgens mij is er geen verticale asymptoot maar ik kan de horinzontal en de schuine asymptoot niet bepalen.

Alvast bedankt
Met vriendelijke groeten
Elsa

Elsa
3de graad ASO - dinsdag 30 april 2019

Antwoord

Er is een horizontale asymptoot $y=0$, maar daar houdt het dan wel mee op. Het gaat (rechts van de $y$-as) om:

$
\eqalign{\int\limits_{x = 0}^\infty {\frac{x}
{{\left( {x^2 + 1} \right)^2 }}\,\,dx}}
$

Zou dat lukken?

WvR
dinsdag 30 april 2019

 Re: Oneigenlijke integralen 

©2001-2024 WisFaq