\require{AMSmath} Integraal berekenen BesteHoe kan ik de integraal van $f(x)=xe^{-x^2}$ dx berekenen?met vriendelijke groetenElsa Elsa 3de graad ASO - maandag 29 april 2019 Antwoord Op een factor na kan je hier het product zien van een functie en z'n afgeleide. Denk aan de kettingregel.Neem $F(x)=e^{-x^2}$. De afgeleide is $f(x)=-2x·e^{-x^2}$. Dat is (op een constante factor na) al goed.Neem $F(x)=-\frac{1}{2}e^{-x^2}+C$ en je zit gebeiteld...Helpt dat? WvR maandag 29 april 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteHoe kan ik de integraal van $f(x)=xe^{-x^2}$ dx berekenen?met vriendelijke groetenElsa Elsa 3de graad ASO - maandag 29 april 2019
Elsa 3de graad ASO - maandag 29 april 2019
Op een factor na kan je hier het product zien van een functie en z'n afgeleide. Denk aan de kettingregel.Neem $F(x)=e^{-x^2}$. De afgeleide is $f(x)=-2x·e^{-x^2}$. Dat is (op een constante factor na) al goed.Neem $F(x)=-\frac{1}{2}e^{-x^2}+C$ en je zit gebeiteld...Helpt dat? WvR maandag 29 april 2019
WvR maandag 29 april 2019
©2001-2024 WisFaq