Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87954 

Re: De som van twee getallen

Kan je me nog iets verder helpen met dat delen?

danny
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 27 april 2019

Antwoord

Die $1$ is voor het grootste getal en de $\frac{3}{7}$ is voor het kleinste getal. Samen komt $1\frac{3}{7}$ overeen met 831. Als je 831 deelt door $1\frac{3}{7}$ weet je 't grootste getal. Het kleinste getal is daar dan $\frac{3}{7}$-deel van...

$
\eqalign{
& 831:1\frac{3}
{7} = \cr
& 831:\frac{{10}}
{7} = \cr
& 831 \times \frac{7}
{{10}} = 581\frac{7}
{{10}} \cr
& en... \cr
& \frac{3}
{7} \times 581\frac{7}
{{10}} = 249\frac{3}
{{10}} \cr}
$

Helpt dat?

Naschrift
Je kunt ook zeggen dat als het kleinste getal $\frac{3}{7}$-deel is van het grootste getal dan heb je hier te maken met een verhouding van 3:7. Dan is het kleinste getal $\frac{3}{10}$-deel van 831.

WvR
zaterdag 27 april 2019

©2001-2024 WisFaq