Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functieonderzoek

ik zie dat ik mijn berekening nog al omslachtig maak bij b. en bij c heb ik een extra waarde voor a maar in het model staat maar 1 waarde a=5

geg f(x)=1/4x3-x2+a

a. Bepaal de waarden van x waarvoor lokale extremen optreden.
b. Bepaal voor welke waarden van a de grafiek f de x-as raakt.
c. Bepaal voor welke waarde van a het maximum f(x)=5
d. Bepaal de lokale extremen als a=2
e. Bepaal ook het volledig origineel van 0 als a=2 en teken de grafiek

mijn antwoord:

a) f'(x)=0 x(3/4x-2)=0
x=0 v x=8/3=2 2/3.

b) raken xas y=0
0=1/4(512/27)-(8/3)2+a
0=128/27-192/27+a
0=-64/27+a
a=64/27= 2 10/27
of 0-0+a=0$\Rightarrow$a=0

c)5=0+a$\Rightarrow$a=5

maar ik heb ook:(voor x=2 2/3)
5=1/4(512/27)+a
5=128/27+a$\Rightarrow$a=7/27
het model heeft hier alleen a =5

mboudd
Leerling mbo - woensdag 24 april 2019

Antwoord

Bij $8/3$ zit een minimum.

kphart
woensdag 24 april 2019

©2001-2024 WisFaq