Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functieonderzoek

ik krijg een oplossing die niet bij de grafiek hoort of ook noet in het antwoordmodel staat als ik de de snijpunten met de xas wil weten bij :

Onderzoek functie f (x)=7sinx+2sin2x met Df=[0,2pi]
f(x)=0 7sinx+2sin2x=0
7sinx+2sinxcosx=0
sinx(7sinx+2cosx)=0
sinx=0 v 7 sinx=-2cosx
v 7tanx=-2
v tanx=-2/7
x=0pi v x=pi v x=2pi voor tanx =-2/7 heeft hij volgens mij rekenmachine ook de oplossing 0.9 maar dat kan ik niet aan de grafiek of het antwoord afleiden heb ik iets verkeerds gedaan

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 23 april 2019

Antwoord

Kijk nog eens goed naar deze stap:

7sinx+2sin2x=0
7sinx+2sinxcosx=0

Hier klopt iets niet ...

GHvD
dinsdag 23 april 2019

 Re: Functieonderzoek  

©2001-2024 WisFaq