\require{AMSmath} Functieonderzoek Ik stuit op de basisvaardigheden bij het malen van de volgende opgave:Bepaal de lokale extremen van de functie f (x)=1/2sin1/2x met Df=[0,2$\pi$].Schets de grafiek. denk om de randextremen.Snijpunt x-as f(x)=01/2sin1/2x=0sin1/2x=01/2x=0 moet ik nu hier zetten +k·$\pi$ het domein loopt maar tot 2$\pi$Extremen: f'(x)=01/2cos1/2x=0cos1/2x=01/2x=1/2$\pi$ hier ook hetzelfde probleem moet ik hier +k·$\pi$ zetten of zeggen:v 1/2x=1 1/2 $\pi$ maar dan mis ik nog volgens mij de andere extremen mboudd Leerling mbo - vrijdag 19 april 2019 Antwoord Bij 't snijpunt x-as:$\eqalign{ & f(x) = 0 \cr & \frac{1}{2}\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \frac{1}{2}x = 0 + k \cdot \pi \cr & x = k \cdot 2\pi \cr & D_f :[0,2\pi ] \cr & x = 0 \vee x = 2\pi \cr}$Dat geeft meteen de randextremen...Voor de extremen:$\eqalign{ & f'(x) = 0 \cr & \frac{1}{4}\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \frac{1}{2}x = \frac{1}{2}\pi + k \cdot \pi \cr & x = \pi + k \cdot 2\pi \cr & D_f :[0,2\pi ] \cr & x = \pi \cr}$Een mogelijke kanditaat is $x = \pi$.Kortom: bepaal alle oplossingen en kijk daarna welke oplossing vallen binnen het gegeven domein.Je kunt nu de grafiek wel schetsen denk ik...NaschriftHad je gezien dat ik bij de afgeleide iets anders heb dan jij? Waarom is dat? WvR vrijdag 19 april 2019 Re: Functieonderzoek ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik stuit op de basisvaardigheden bij het malen van de volgende opgave:Bepaal de lokale extremen van de functie f (x)=1/2sin1/2x met Df=[0,2$\pi$].Schets de grafiek. denk om de randextremen.Snijpunt x-as f(x)=01/2sin1/2x=0sin1/2x=01/2x=0 moet ik nu hier zetten +k·$\pi$ het domein loopt maar tot 2$\pi$Extremen: f'(x)=01/2cos1/2x=0cos1/2x=01/2x=1/2$\pi$ hier ook hetzelfde probleem moet ik hier +k·$\pi$ zetten of zeggen:v 1/2x=1 1/2 $\pi$ maar dan mis ik nog volgens mij de andere extremen mboudd Leerling mbo - vrijdag 19 april 2019
mboudd Leerling mbo - vrijdag 19 april 2019
Bij 't snijpunt x-as:$\eqalign{ & f(x) = 0 \cr & \frac{1}{2}\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \frac{1}{2}x = 0 + k \cdot \pi \cr & x = k \cdot 2\pi \cr & D_f :[0,2\pi ] \cr & x = 0 \vee x = 2\pi \cr}$Dat geeft meteen de randextremen...Voor de extremen:$\eqalign{ & f'(x) = 0 \cr & \frac{1}{4}\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \frac{1}{2}x = \frac{1}{2}\pi + k \cdot \pi \cr & x = \pi + k \cdot 2\pi \cr & D_f :[0,2\pi ] \cr & x = \pi \cr}$Een mogelijke kanditaat is $x = \pi$.Kortom: bepaal alle oplossingen en kijk daarna welke oplossing vallen binnen het gegeven domein.Je kunt nu de grafiek wel schetsen denk ik...NaschriftHad je gezien dat ik bij de afgeleide iets anders heb dan jij? Waarom is dat? WvR vrijdag 19 april 2019
WvR vrijdag 19 april 2019
©2001-2024 WisFaq