\require{AMSmath} Functieonderzoek ik kom niet bij een oplossing (loop vast) bij hrt oplossen van goniometrische vergelijk om verder de functie te onderzoeken:Bepaal de lokale extremen van de functie f(x)=3cos2x met Df=[0,2pi].Denk om de randextremen.mijn poging:f'(x)=-3sin2x.2=-6sin2xextremen:f'(x)=0-12sinxcosx=0 kan ik beter deze oplossen of deze:-6sin2x=0 mboudd Leerling mbo - woensdag 17 april 2019 Antwoord De tweede vergelijking lijkt me eenvoudiger:gebruik sin(A)=0 $\to$ A=k·$\pi$ GHvD woensdag 17 april 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik kom niet bij een oplossing (loop vast) bij hrt oplossen van goniometrische vergelijk om verder de functie te onderzoeken:Bepaal de lokale extremen van de functie f(x)=3cos2x met Df=[0,2pi].Denk om de randextremen.mijn poging:f'(x)=-3sin2x.2=-6sin2xextremen:f'(x)=0-12sinxcosx=0 kan ik beter deze oplossen of deze:-6sin2x=0 mboudd Leerling mbo - woensdag 17 april 2019
mboudd Leerling mbo - woensdag 17 april 2019
De tweede vergelijking lijkt me eenvoudiger:gebruik sin(A)=0 $\to$ A=k·$\pi$ GHvD woensdag 17 april 2019
GHvD woensdag 17 april 2019
©2001-2024 WisFaq