\require{AMSmath} Tangens 30° Volgens mijn cursus is tg 30°=$\eqalign{\frac{{\sqrt 3 }}{3}}$Maar de Tg is toch sin/cos dus $\eqalign{{\frac{1}{2}}}$ gedeeld door $\eqalign{\frac{{\sqrt 3 }}{2}}$.Dan bekom ik $\eqalign{\frac{1}{{\sqrt 3 }}}$.Wat is correct? heirma 2de graad ASO - vrijdag 12 april 2019 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & \sin 30^\circ = \frac{1}{2} \cr & \cos 30^\circ = \frac{1}{2}\sqrt 3 \cr & \tan 30^\circ = \frac{{\sin 30^\circ }}{{\cos 30^\circ }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{{\frac{1}{2}}}{{\frac{1}{2}\sqrt 3 }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{1}{{\sqrt 3 }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{1}{{\sqrt 3 }} \cdot \frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 3 }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{{\sqrt 3 }}{3} \cr & \tan 30^\circ = \frac{1}{3}\sqrt 3 \cr}$Helpt dat? WvR vrijdag 12 april 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Volgens mijn cursus is tg 30°=$\eqalign{\frac{{\sqrt 3 }}{3}}$Maar de Tg is toch sin/cos dus $\eqalign{{\frac{1}{2}}}$ gedeeld door $\eqalign{\frac{{\sqrt 3 }}{2}}$.Dan bekom ik $\eqalign{\frac{1}{{\sqrt 3 }}}$.Wat is correct? heirma 2de graad ASO - vrijdag 12 april 2019
heirma 2de graad ASO - vrijdag 12 april 2019
Dat gaat zo:$\eqalign{ & \sin 30^\circ = \frac{1}{2} \cr & \cos 30^\circ = \frac{1}{2}\sqrt 3 \cr & \tan 30^\circ = \frac{{\sin 30^\circ }}{{\cos 30^\circ }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{{\frac{1}{2}}}{{\frac{1}{2}\sqrt 3 }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{1}{{\sqrt 3 }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{1}{{\sqrt 3 }} \cdot \frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 3 }} \cr & \tan 30^\circ = \frac{{\sqrt 3 }}{3} \cr & \tan 30^\circ = \frac{1}{3}\sqrt 3 \cr}$Helpt dat? WvR vrijdag 12 april 2019
WvR vrijdag 12 april 2019
©2001-2024 WisFaq