Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87859 

Re: Rijen

Bedankt, maar juist nog 1 vraag. Kan je ook zeggen stel dat
lim un=L en lim un= M
n n
L-M= lim un - lim un= L-L=0 dus L=M
n n
Nogmaals bedankt voor uw moeite!

Rafik
3de graad ASO - dinsdag 9 april 2019

Antwoord

Nee, de uitdrukking
$$
\lim_{n\to\infty}u_n=L
$$betekent hetgeen in het vorige antwoord staat (en op de wikipediapagina). Ook al spreken we het zo uit, het $=$-teken staat daar niet voor `is gelijk aan'.
Je moet echt terug naar de definitie. De uitdrukking $\lim_{n\to\infty}u_n$ is pas goed gedefinieerd als je die uniciteit bewezen hebt; pas dan mag je ermee gaan rekenen.

kphart
dinsdag 9 april 2019

©2001-2024 WisFaq