\require{AMSmath} Vergelijking met onbekende haakjes oplossen Hallo,In mijn oefententamen staat de volgende vergelijking:2·4x-4·8x=0In de antwoorden staat dat 4·8x aan de andere kant wordt geplaatst en er dan een deling plaatsvindt: 8x/4x=2/4Kunt u mij uitleggen hoe dit werkt en welke regel wordt toegepast?Alvast bedankt.Groeten Marleen Marlee Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 april 2019 Antwoord Hallo Marleen,Het is allemaal balansmethode:2·4x-4·8x = 0Links en rechts van het is-gelijk-teken 4·8x optellen:2·4x = 4·8xLinks en rechts delen door 4:2/4 · 4x = 8xLinks en rechts delen door 4x:2/4 = 8x/4xofwel:8x/4x = 2/4Dan volgt:(8/4)x = 2/42x = 1/22x = 2-1x = -1 GHvD woensdag 3 april 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,In mijn oefententamen staat de volgende vergelijking:2·4x-4·8x=0In de antwoorden staat dat 4·8x aan de andere kant wordt geplaatst en er dan een deling plaatsvindt: 8x/4x=2/4Kunt u mij uitleggen hoe dit werkt en welke regel wordt toegepast?Alvast bedankt.Groeten Marleen Marlee Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 april 2019
Marlee Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 april 2019
Hallo Marleen,Het is allemaal balansmethode:2·4x-4·8x = 0Links en rechts van het is-gelijk-teken 4·8x optellen:2·4x = 4·8xLinks en rechts delen door 4:2/4 · 4x = 8xLinks en rechts delen door 4x:2/4 = 8x/4xofwel:8x/4x = 2/4Dan volgt:(8/4)x = 2/42x = 1/22x = 2-1x = -1 GHvD woensdag 3 april 2019
GHvD woensdag 3 april 2019
©2001-2025 WisFaq