Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parabolen

Ik snap deze som niet:

g(x)=-2x2+3 Hij begint bij 3 dat snap ik. Ik snap ook dat hij bij x=1 dan op 1 staat maar bij x=2 kom ik er niet meer uit.
Ik hoop dat deze vraag snel beantwoord word
groetjes nienke

Nienke
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 19 maart 2003

Antwoord

Hoezo begint hij bij 3 ??
Of bedoel je als x=0 dan is de y-waarde g(x)=3 ? Dat klopt dan wel.

Nu kijken wat er gebeurt als x=2
Let op de volgorde van berekening g(x)=-2x2+3: eerst kwadrateren, dan vermenigvuldigen en optellen als laatste

Dus x=2 dan x2=4 en -2·x2 is dan -2·4=-8 en -2x2+3 wordt dan -5.

Groetjes

JaDeX

jadex
donderdag 20 maart 2003

©2001-2024 WisFaq