\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87817 Re: Afgeleide bepalen Oké! Een differentiaalvergelijking heb ik nog niet geleerd, maar ik begrijp in uw berekening van de afgeleide bepalen niet hoe u tot de 2e stap komt. DFie · 1/(t·1/2). Welke regel gebruikt u daar?Groetjes,Stijn Stijn Cursist vavo - maandag 1 april 2019 Antwoord Dat is de 4. Kettingregel.$\eqalign{ & f(x) = 2^{\frac{t}{5}} \cr & f'(x) = 2^{\frac{t}{5}} \cdot \ln (2) \cdot \frac{1}{5} \cr & f'(x) = \frac{1}{5}\ln (2) \cdot 2^{\frac{t}{5}} \cr}$Of ook:$\eqalign{ & f(x) = 2^{\frac{t}{5}} \cr & f(x) = 2^{\frac{1}{5}t} \cr & f'(x) = 2^{\frac{1}{5}t} \cdot \ln (2) \cdot \frac{1}{5} \cr & f'(x) = \frac{1}{5}\ln (2) \cdot 2^{\frac{1}{5}t} \cr}$ WvR maandag 1 april 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Oké! Een differentiaalvergelijking heb ik nog niet geleerd, maar ik begrijp in uw berekening van de afgeleide bepalen niet hoe u tot de 2e stap komt. DFie · 1/(t·1/2). Welke regel gebruikt u daar?Groetjes,Stijn Stijn Cursist vavo - maandag 1 april 2019
Stijn Cursist vavo - maandag 1 april 2019
Dat is de 4. Kettingregel.$\eqalign{ & f(x) = 2^{\frac{t}{5}} \cr & f'(x) = 2^{\frac{t}{5}} \cdot \ln (2) \cdot \frac{1}{5} \cr & f'(x) = \frac{1}{5}\ln (2) \cdot 2^{\frac{t}{5}} \cr}$Of ook:$\eqalign{ & f(x) = 2^{\frac{t}{5}} \cr & f(x) = 2^{\frac{1}{5}t} \cr & f'(x) = 2^{\frac{1}{5}t} \cdot \ln (2) \cdot \frac{1}{5} \cr & f'(x) = \frac{1}{5}\ln (2) \cdot 2^{\frac{1}{5}t} \cr}$ WvR maandag 1 april 2019
WvR maandag 1 april 2019
©2001-2024 WisFaq