\require{AMSmath} Examenopgave differentiëren Volgens mij is dit een van de lastige opgaven. Ik kom er maar niet uit. Ik heb ook al geprobeerd om cos2x om te zetten in 1-2sin2x en ook al sin2x=2sinxcosx maar dat helpt niet:Differentieer:x$\to$ (1-cos2x)/sin2x mboudd Leerling mbo - zaterdag 23 maart 2019 Antwoord Dat ging nog wel:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{1 - \cos (2x)}}{{\sin (2x)}} \cr & f(x) = \frac{{1 - \left( {1 - 2\sin ^2 (x)} \right)}}{{2\sin (x)\cos (x)}} \cr & f(x) = \frac{{2\sin ^2 (x)}}{{2\sin (x)\cos (x)}} \cr & f(x) = \frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} \cr & f(x) = \tan (x) \cr & f'(x) = \frac{1}{{\cos ^2 (x)}} \cr} $Je was op de goede weg... WvR zaterdag 23 maart 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Volgens mij is dit een van de lastige opgaven. Ik kom er maar niet uit. Ik heb ook al geprobeerd om cos2x om te zetten in 1-2sin2x en ook al sin2x=2sinxcosx maar dat helpt niet:Differentieer:x$\to$ (1-cos2x)/sin2x mboudd Leerling mbo - zaterdag 23 maart 2019
mboudd Leerling mbo - zaterdag 23 maart 2019
Dat ging nog wel:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{1 - \cos (2x)}}{{\sin (2x)}} \cr & f(x) = \frac{{1 - \left( {1 - 2\sin ^2 (x)} \right)}}{{2\sin (x)\cos (x)}} \cr & f(x) = \frac{{2\sin ^2 (x)}}{{2\sin (x)\cos (x)}} \cr & f(x) = \frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} \cr & f(x) = \tan (x) \cr & f'(x) = \frac{1}{{\cos ^2 (x)}} \cr} $Je was op de goede weg... WvR zaterdag 23 maart 2019
WvR zaterdag 23 maart 2019
©2001-2025 WisFaq