Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren met Ln

Ik begrijp de principes van differentiëren met Ln niet. Wat is
bijvoorbeeld de afgeleide van y=Ln2 √(x+3)? En welke grote regel hou je dan aan met Ln differenties?

Kevin
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 maart 2003

Antwoord

Grote regel? Zoiets als:

De afgeleide van f(x)=ln(x) is f'(x)=1/x

Bedenk echter dat er bij je voorbeeld meerdere functies een rol spelen!

q8779img1.gif

WvR
woensdag 19 maart 2003

 Re: Differentiëren met Ln 

©2001-2024 WisFaq