\require{AMSmath} Functie herleiden Hoe moet ik deze functie: 2x+3y=12 herleiden? Dus x=?, want dit begrijp ik nog niet helemaal. Shaun Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 19 maart 2003 Antwoord Trek van beide kanten 3y af: 2x=12-3y Deel alle termen links en rechts door 2: x=6-11/2y Klaar! Hadden we ook kunnen schrijven y=... Ja hoor! Trek van beide kanten 2x af: 3y=12-2x Deel alle termen links en rechts door 3: y=4-2/3x WvR woensdag 19 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik deze functie: 2x+3y=12 herleiden? Dus x=?, want dit begrijp ik nog niet helemaal. Shaun Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 19 maart 2003
Shaun Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 19 maart 2003
Trek van beide kanten 3y af: 2x=12-3y Deel alle termen links en rechts door 2: x=6-11/2y Klaar! Hadden we ook kunnen schrijven y=... Ja hoor! Trek van beide kanten 2x af: 3y=12-2x Deel alle termen links en rechts door 3: y=4-2/3x WvR woensdag 19 maart 2003
WvR woensdag 19 maart 2003
©2001-2024 WisFaq