\require{AMSmath} Differentiëren van goniometrische en logaritmische functies Ik heb bij de volgende opgave gediferentieert alleen doe ik wat fout waarschijnlijk het model geeft een ander antwoordDifferentieer:f(x)=ln sin2xf'(x)=2cos2x/(sin2x)=cos2x/(sinxcosx)In het model staat: 2/tan2x mboudd Leerling mbo - zondag 17 maart 2019 Antwoord Het wordt:$\eqalign{ & f(x) = \ln (\sin (2x)) \cr & f'(x) = \frac{1}{{\sin (2x)}} \cdot \cos (2x) \cdot 2 \cr & f'(x) = \frac{{2\cos (2x)}}{{\sin (2x)}} = \frac{2}{{\tan (2x)}} \cr} $Bedenk $\eqalign{\tan (2x) = \frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}$Helpt dat? WvR zondag 17 maart 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb bij de volgende opgave gediferentieert alleen doe ik wat fout waarschijnlijk het model geeft een ander antwoordDifferentieer:f(x)=ln sin2xf'(x)=2cos2x/(sin2x)=cos2x/(sinxcosx)In het model staat: 2/tan2x mboudd Leerling mbo - zondag 17 maart 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 17 maart 2019
Het wordt:$\eqalign{ & f(x) = \ln (\sin (2x)) \cr & f'(x) = \frac{1}{{\sin (2x)}} \cdot \cos (2x) \cdot 2 \cr & f'(x) = \frac{{2\cos (2x)}}{{\sin (2x)}} = \frac{2}{{\tan (2x)}} \cr} $Bedenk $\eqalign{\tan (2x) = \frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}$Helpt dat? WvR zondag 17 maart 2019
WvR zondag 17 maart 2019
©2001-2025 WisFaq