Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uurloon berekenen taxichauffeur

Het salaris van de taxichauffeur bedraagt per vier weken €1743,97.
De werkweek is 6 daags, inclusief de zaterdag.
Gemiddeld worden er 3 overuren per dag a 130%.
Gemiddeld worden er 5 zaterdaguren(per week) a 150%.
39 productieweken.
Onkosten bedragen €150 per week.
Sociale lasten 25%.
Vakantiegeld 8%

gevraagd:
Wat is het uurtarief?

Mijn berekening is totaal anders dan in de korte uitwerking van het boek kan iemand dit vergelijken en
kijken waar ik de fout maak alvast bedankt!

Mijn uitwerking:

Aantal werkdagen is 39·6=234 dagen
Loonkosten totaal: 234·8·€10.90=€20404.80( in de uitwerking van dit boek staat dit bedrag gegeven in de opgave niet men spraakt in de uitwerking van een basisuurloon van €10,90)
Vakantiegeld over brutoloon 8% ·20404.80= €1632.38
Overuren: 1.3·3·5·39·10,90= €8289.45
zaterdaguren: 1,5·39·5·€10.90=€3188.25
onkosten: 39·€150=€5850.00
Subtotaal:€33.514
sociale lasten 25%·€33514.88=€8378.72
Totaal loonkosten: €41.893.66

uurloon: €41,893.66/2340 uur=€17.90

in de uitwerking staat:
Het basisuurloon bedraagt: €10,90
Vakantiegeld over het bruto jaarloon ......
Overuren a 130%
zaterdaguren a 150%

Subtotaal .......+
Sociale lasten 25%
Onkosten.........+

Totaal per jaar €50,803.80 (dit is een verschil met mijn antwoord)

Het uurtarief is dan €21,71 (dit is een verschil met mijn antwoord)

mboudd
Leerling mbo - maandag 11 maart 2019

Antwoord

Ik zou denken:
((40·39·10,9+15·39·10,9·1,3+5·39·10,9·1,5)1,25)1,08+39·150=44300.

js2
maandag 11 maart 2019

©2001-2024 WisFaq