\require{AMSmath} Goniometrische functie differentiëren Ik raak bij het differentiëren in de knoop bij de volgende opgave:Differentieer:f(x)=(sinx-cosx)/(sinx+cosx) mboudd Leerling mbo - zondag 10 maart 2019 Antwoord Gewoon flink doorschrijven en de haakjes wegwerken: $ \eqalign{ & f(x) = \frac{{\sin (x) - \cos (x)}} {{\sin (x) + \cos (x)}} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {\cos (x) - - \sin (x)} \right)\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right) - (\sin (x) - \cos (x))\left( {\cos (x) - \sin (x)} \right)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {\cos (x) + \sin (x)} \right)\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right) + (\sin (x) - \cos (x))\left( {\sin (x) - \cos (x)} \right)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 + (\sin (x) - \cos (x))^2 }} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\sin ^2 (x) + 2\sin (x)\cos (x) + \cos ^2 (x) + \sin ^2 (x) - 2\sin (x)\cos (x) + \cos ^2 (x)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) + \sin ^2 (x) + \cos ^2 (x)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{1 + 1}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr} $ 't Is een leukerd... WvR zondag 10 maart 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik raak bij het differentiëren in de knoop bij de volgende opgave:Differentieer:f(x)=(sinx-cosx)/(sinx+cosx) mboudd Leerling mbo - zondag 10 maart 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 10 maart 2019
Gewoon flink doorschrijven en de haakjes wegwerken: $ \eqalign{ & f(x) = \frac{{\sin (x) - \cos (x)}} {{\sin (x) + \cos (x)}} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {\cos (x) - - \sin (x)} \right)\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right) - (\sin (x) - \cos (x))\left( {\cos (x) - \sin (x)} \right)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {\cos (x) + \sin (x)} \right)\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right) + (\sin (x) - \cos (x))\left( {\sin (x) - \cos (x)} \right)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 + (\sin (x) - \cos (x))^2 }} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\sin ^2 (x) + 2\sin (x)\cos (x) + \cos ^2 (x) + \sin ^2 (x) - 2\sin (x)\cos (x) + \cos ^2 (x)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) + \sin ^2 (x) + \cos ^2 (x)}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{1 + 1}} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\left( {\sin (x) + \cos (x)} \right)^2 }} \cr} $ 't Is een leukerd... WvR zondag 10 maart 2019
WvR zondag 10 maart 2019
©2001-2024 WisFaq