\require{AMSmath} Differentiëren van goniometrische functies met de kettingregel Ik moet de volgende functie differentiëren ik wil 'm eerst in losse functies xetten daarbij loop ik vast:f(x) = 5sin52xstel 2x = p en sinp = qp(x) = 2x \Rightarrow dp/dx = 2q(p) = sinp \Rightarrow dq/dp = cospIk weet nu niet hoe ik verder moet... mboudd Leerling mbo - zondag 10 maart 2019 Antwoord Wat dacht je van: \eqalign{ & f(x) = 5 \cdot \sin ^5 (2x) \cr & f'(x) = 5 \cdot 5 \cdot \sin ^4 (2x) \cdot \cos (2x) \cdot 2 \cr & f'(x) = 50\sin ^4 (2x)\cos (2x) \cr} Niet moeilijker doen dan nodig?Meer uitleg en voorbeelden op 4. KettingregelNaschriftEr is hier sprake van 3 functies. Dat maakt een aanpak met \eqalign{\frac{dx}{du}} misschien iets lastiger, maar 't kan natuurlijk ook. Als je wilt wil ik dat een keer doen, als dat nuttig is. WvR zondag 10 maart 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de volgende functie differentiëren ik wil 'm eerst in losse functies xetten daarbij loop ik vast:f(x) = 5sin52xstel 2x = p en sinp = qp(x) = 2x \Rightarrow dp/dx = 2q(p) = sinp \Rightarrow dq/dp = cospIk weet nu niet hoe ik verder moet... mboudd Leerling mbo - zondag 10 maart 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 10 maart 2019
Wat dacht je van: \eqalign{ & f(x) = 5 \cdot \sin ^5 (2x) \cr & f'(x) = 5 \cdot 5 \cdot \sin ^4 (2x) \cdot \cos (2x) \cdot 2 \cr & f'(x) = 50\sin ^4 (2x)\cos (2x) \cr} Niet moeilijker doen dan nodig?Meer uitleg en voorbeelden op 4. KettingregelNaschriftEr is hier sprake van 3 functies. Dat maakt een aanpak met \eqalign{\frac{dx}{du}} misschien iets lastiger, maar 't kan natuurlijk ook. Als je wilt wil ik dat een keer doen, als dat nuttig is. WvR zondag 10 maart 2019
WvR zondag 10 maart 2019
©2001-2025 WisFaq