Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vermogen van een persoon en verandering

Goede middag,
Het vermogen van een persoon neemt evenredig toe met het kwadraat van zijn huidig vermogen .Zo hij een jaar geleden 1.000.000 € bezat en nu 2.000.000 miljoen # ,hoeveel bezit hij dan over 6 maanden en ook over 2 aar..
Ik noem het vermogen nu V en dat van een geleden noem ik V-1
Ik ,dacht aan een DV als volgt:
dV/dt=V-1
dV/(V-1)=dt ;
ln(V-1)=t+c
V-1=e^(t+C')= et.e^C'
V-1= Cet
V= Cet+1.
Ik geloof echter niet dat deze DV een bruikbaar gegeven is...Een beetje hulp graag aub als ik fout zou bezig zijn..
Groetjes

Rik Le
Iets anders - zaterdag 9 maart 2019

Antwoord

Ik zou denken dat de DV er zo uit moet zien
$$
\frac{dV}{dt}=\alpha V^2
$$"Aangroei evenredig met het kwadraat", met $\alpha$ de evenredigheidsconstante.

kphart
zaterdag 9 maart 2019

 Re: Vermogen van een persoon en verandering 

©2001-2024 WisFaq