\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen algebraïsch oplossen Hoe doe ik bijvoorbeeld 3 log x = 1 + 3 log (x-1) Rogier Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 maart 2019 Antwoord Hallo Rogier, Ik vermoed dat je het getal 3 bedoelt als grondtal van de logaritme, dus: 3log(x) = 1 + 3log(x-1). Een strategie is dan om toe te werken naar de vorm: log(A) = log(B) want dan geldt: A = B Eerst schrijf je alle termen als logaritme, gebruik dus: 1 = 3log(3): 3log(x) = 3log(3) + 3log(x-1) Dan toepassen van rekenregels voor logaritmen: 3log(x) = 3log(3(x-1)) x = 3(x-1) Lukt het hiermee? GHvD zondag 3 maart 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe doe ik bijvoorbeeld 3 log x = 1 + 3 log (x-1) Rogier Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 maart 2019
Rogier Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 maart 2019
Hallo Rogier, Ik vermoed dat je het getal 3 bedoelt als grondtal van de logaritme, dus: 3log(x) = 1 + 3log(x-1). Een strategie is dan om toe te werken naar de vorm: log(A) = log(B) want dan geldt: A = B Eerst schrijf je alle termen als logaritme, gebruik dus: 1 = 3log(3): 3log(x) = 3log(3) + 3log(x-1) Dan toepassen van rekenregels voor logaritmen: 3log(x) = 3log(3(x-1)) x = 3(x-1) Lukt het hiermee? GHvD zondag 3 maart 2019
GHvD zondag 3 maart 2019
©2001-2024 WisFaq