Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale waarde

Beste,

Bij de uitwerking van de maximale waarde van een goniometrische formule; f(x)=sin(ax)+cos(ax) met is ongelijk aan 0 loop ik in de uitwerking ergens tegenaan. Hierbij zegt men dat a cos(ax)= a sin(ax) $\to$ ax=1/4pi waaruit volgt dat de maximale waarde √2 is. Nu is mijn vraag hoe men van 1/4pi naar √2 komt.

BVD

s.
Student hbo - zondag 24 februari 2019

Antwoord

Wel, $f(ax)=f(\frac14\pi)=\sin\frac14\pi+\cos\frac14\pi=\frac12\sqrt2+\frac12\sqrt2$.

kphart
zondag 24 februari 2019

©2001-2024 WisFaq