\require{AMSmath} Kettingregel Kan iemand me uitleggen hoe je het beste het eindantwoord opschrijft bij het differentiëren van de volgende functie: Differentieer de functie f gedefinieerd door: f(x)=3√(3x-5)/√(3x-5) zelf heb ik de volgende uitwerking: f(x)=(3x-5)^1/3/(3x-5)$^{\frac{1}{2}}$=(3x-5)^(-1/6) f'(x)=(-1/6)(3x-5).3=-1/(2(3x-5)(3x-5)^1/6)) hoe maak je hier hetzelfde antwoord van in het antwoordmodel: -(3x-5)^(5/6)/2(3x-5)2 waarvan de teler in wortelvorm mboudd Leerling mbo - zaterdag 23 februari 2019 Antwoord Vermenigvuldig de teller en de noemer met (3x-5)5/6, dan rolt het modelantwoord er zo uit. PS.: na het eerste is-gelijk-teken bij f'(x) vergeet je de macht -7/6 te noteren. GHvD zondag 24 februari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand me uitleggen hoe je het beste het eindantwoord opschrijft bij het differentiëren van de volgende functie: Differentieer de functie f gedefinieerd door: f(x)=3√(3x-5)/√(3x-5) zelf heb ik de volgende uitwerking: f(x)=(3x-5)^1/3/(3x-5)$^{\frac{1}{2}}$=(3x-5)^(-1/6) f'(x)=(-1/6)(3x-5).3=-1/(2(3x-5)(3x-5)^1/6)) hoe maak je hier hetzelfde antwoord van in het antwoordmodel: -(3x-5)^(5/6)/2(3x-5)2 waarvan de teler in wortelvorm mboudd Leerling mbo - zaterdag 23 februari 2019
mboudd Leerling mbo - zaterdag 23 februari 2019
Vermenigvuldig de teller en de noemer met (3x-5)5/6, dan rolt het modelantwoord er zo uit. PS.: na het eerste is-gelijk-teken bij f'(x) vergeet je de macht -7/6 te noteren. GHvD zondag 24 februari 2019
GHvD zondag 24 februari 2019
©2001-2024 WisFaq