\require{AMSmath} Sinus De sinus van hoek 1/6$\pi$ bedraagt 1/2. Wat is de sinus van de hoek 23$\pi$/6? Met dank voor uw hulp. Walter Ouder - woensdag 20 februari 2019 Antwoord Hallo Walter,De waarde van sin(x) blijft hetzelfde wanneer je een veelvoud van 2$\pi$ bij x optelt of van x aftrekt. Dus:sin(23/6$\pi$) =sin(23/6$\pi$ - 24/6$\pi$) =sin(-1/6$\pi$) = -1/2 GHvD woensdag 20 februari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De sinus van hoek 1/6$\pi$ bedraagt 1/2. Wat is de sinus van de hoek 23$\pi$/6? Met dank voor uw hulp. Walter Ouder - woensdag 20 februari 2019
Walter Ouder - woensdag 20 februari 2019
Hallo Walter,De waarde van sin(x) blijft hetzelfde wanneer je een veelvoud van 2$\pi$ bij x optelt of van x aftrekt. Dus:sin(23/6$\pi$) =sin(23/6$\pi$ - 24/6$\pi$) =sin(-1/6$\pi$) = -1/2 GHvD woensdag 20 februari 2019
GHvD woensdag 20 februari 2019
©2001-2024 WisFaq