Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De driehoek van Pascal

Wat bedoelen ze met de formule (a+b)n?
Kan u mischien wat voorbeelden geven?
Bij voorbaat dank.

rogier
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 maart 2003

Antwoord

Met n wordt een niet nader te noemen exponent bedoeld.
Met n = 1 wordt het dus (a + b)1 = a + b
Met n = 2 wordt het (a + b)2 = a2 + 2ab + b2
Met n = 3 krijg je (a + b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3

De driehoek van Pascal stelt je in staat om bij hogere machten tóch snel het uitgewerkte antwoord te kunnen geven.
In de letters zie je duidelijk een regelmaat (steeds 1 letter a inruilen voor een letter b) en de getallen die ervoor staan vind je in de driehoek van Pascal.

MBL
woensdag 19 maart 2003

©2001-2024 WisFaq