\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87634 Re: Kettingregel ja, ik kom nu uit op:f'(x)=10x√(x3)-(15x3/2√(x3))/(-2x2+√x3)2is dit tot dusver goed?ja als ik het uitwerk kom ik inderdaad tot 2 1/2√x/(-2x+√x)2 nou nou mboudd Leerling mbo - maandag 18 februari 2019 Antwoord Ik kan natuurlijk niet zien waar het fout gaat, maar tot 'dusver' is niet goed. Dus wat nu?$\eqalign{ & f(x) = \frac{{5x^2 }}{{ - 2x^2 + \sqrt {x^3 } }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right) - 5x^2 \left( { - 4x + \frac{1}{{2\sqrt {x^3 } }} \cdot 3x^2 } \right)}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 20x^3 + 10x\sqrt {x^3 } + 20x^3 - \frac{{15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } }}}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\sqrt {x^3 } - \frac{{15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } }}}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\sqrt {x^3 } - \frac{{15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } }}}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cdot \frac{{2\sqrt {x^3 } }}{{2\sqrt {x^3 } }} \cr & f'(x) = \frac{{20x^4 - 15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } \left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } \left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = ... \cr}$...en dan verder....Maar 't kan handiger!Versie II$\eqalign{ & f(x) = \frac{{5x^2 }}{{ - 2x^2 + \sqrt {x^3 } }} \cr & f(x) = \frac{{5x}}{{ - 2x + \sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{5\left( { - 2x + \sqrt x } \right) - 5x\left( { - 2 + \frac{1}{{2\sqrt x }}} \right)}}{{\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 10x + 5\sqrt x + 10x - \frac{{5x}}{{2\sqrt x }}}}{{\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5\sqrt x - \frac{{5x}}{{2\sqrt x }}}}{{\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{10x - 5x}}{{2\sqrt x \left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5x}}{{2\sqrt x \left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5x\sqrt x }}{{2x\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5\sqrt x }}{{2\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr}$ WvR maandag 18 februari 2019 Re: Re: Kettingregel ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ja, ik kom nu uit op:f'(x)=10x√(x3)-(15x3/2√(x3))/(-2x2+√x3)2is dit tot dusver goed?ja als ik het uitwerk kom ik inderdaad tot 2 1/2√x/(-2x+√x)2 nou nou mboudd Leerling mbo - maandag 18 februari 2019
mboudd Leerling mbo - maandag 18 februari 2019
Ik kan natuurlijk niet zien waar het fout gaat, maar tot 'dusver' is niet goed. Dus wat nu?$\eqalign{ & f(x) = \frac{{5x^2 }}{{ - 2x^2 + \sqrt {x^3 } }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right) - 5x^2 \left( { - 4x + \frac{1}{{2\sqrt {x^3 } }} \cdot 3x^2 } \right)}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 20x^3 + 10x\sqrt {x^3 } + 20x^3 - \frac{{15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } }}}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\sqrt {x^3 } - \frac{{15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } }}}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\sqrt {x^3 } - \frac{{15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } }}}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cdot \frac{{2\sqrt {x^3 } }}{{2\sqrt {x^3 } }} \cr & f'(x) = \frac{{20x^4 - 15x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } \left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5x^4 }}{{2\sqrt {x^3 } \left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr & f'(x) = ... \cr}$...en dan verder....Maar 't kan handiger!Versie II$\eqalign{ & f(x) = \frac{{5x^2 }}{{ - 2x^2 + \sqrt {x^3 } }} \cr & f(x) = \frac{{5x}}{{ - 2x + \sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{5\left( { - 2x + \sqrt x } \right) - 5x\left( { - 2 + \frac{1}{{2\sqrt x }}} \right)}}{{\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 10x + 5\sqrt x + 10x - \frac{{5x}}{{2\sqrt x }}}}{{\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5\sqrt x - \frac{{5x}}{{2\sqrt x }}}}{{\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{10x - 5x}}{{2\sqrt x \left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5x}}{{2\sqrt x \left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5x\sqrt x }}{{2x\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{5\sqrt x }}{{2\left( { - 2x + \sqrt x } \right)^2 }} \cr}$ WvR maandag 18 februari 2019
WvR maandag 18 februari 2019
©2001-2024 WisFaq