Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheid oplossen

Beste

Ik begrijp niet precies zo goed hoe ik moet beginnen bij een ongelijkheid waarbij je rekening moet houden met $\le$ - $\ge$. Misschien hoef je er zelfs helemaal geen rekening mee te houden maar ik loop in ieder geval erg vast. Hopelijk kon u me uitleggen hoe ik hieraan begin....

Alvast enorm bedankt!

$
\eqalign{\frac{{x^2 + 4x + 3}}
{{x^2 - x}} \le 0}
$

jan
3de graad ASO - zondag 17 februari 2019

Antwoord

Hallo Jan,

Maak een tekenschema van de teller, en daaronder een tekenschema van de noemer. De breuk is kleiner dan nul wanneer de teller positief is en de noemer negatief, of andersom. De breuk is nul wanneer de teller gelijk is aan nul en de noemer ongelijk aan nul.

GHvD
zondag 17 februari 2019

©2001-2024 WisFaq