\require{AMSmath} Kettingregel Bij het bepalen van de afgeleide voor:f(x)=1/4(3x3+5x2)5Ik kom tot: 5/4(32+5x)4(9x+10x)Is dit hetzelfde als:1 1/4x9(9x+10)(3x+5)4Dit antwoord staat namelijk in het antwoordmodel en zo ja hoe kan ik van mijn antwoord tot hun antwoord komen? mboudd Leerling mbo - zondag 17 februari 2019 Antwoord Je doet wel hele vreemde dingen! Het moet zijn:$\eqalign{ & f(x) = \frac{1}{4}\left( {3x^3 + 5x^2 } \right)^5 \cr & f'(x) = \frac{1}{4} \cdot 5\left( {3x^3 + 5x^2 } \right)^4 \left( {9x^2 + 10x} \right) \cr & f'(x) = 1\frac{1}{4}x\left( {3x^3 + 5x^2 } \right)^4 \left( {9x + 10} \right) \cr & f(x) = g(h(x)) \cr}$Kettingregel$\eqalign{ & f(x) = g(h(x)) \cr & f'(x) = g'(h(x)) \cdot h'(x) \cr}$Zie 4. Kettingregel WvR zondag 17 februari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij het bepalen van de afgeleide voor:f(x)=1/4(3x3+5x2)5Ik kom tot: 5/4(32+5x)4(9x+10x)Is dit hetzelfde als:1 1/4x9(9x+10)(3x+5)4Dit antwoord staat namelijk in het antwoordmodel en zo ja hoe kan ik van mijn antwoord tot hun antwoord komen? mboudd Leerling mbo - zondag 17 februari 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 17 februari 2019
Je doet wel hele vreemde dingen! Het moet zijn:$\eqalign{ & f(x) = \frac{1}{4}\left( {3x^3 + 5x^2 } \right)^5 \cr & f'(x) = \frac{1}{4} \cdot 5\left( {3x^3 + 5x^2 } \right)^4 \left( {9x^2 + 10x} \right) \cr & f'(x) = 1\frac{1}{4}x\left( {3x^3 + 5x^2 } \right)^4 \left( {9x + 10} \right) \cr & f(x) = g(h(x)) \cr}$Kettingregel$\eqalign{ & f(x) = g(h(x)) \cr & f'(x) = g'(h(x)) \cdot h'(x) \cr}$Zie 4. Kettingregel WvR zondag 17 februari 2019
WvR zondag 17 februari 2019
©2001-2024 WisFaq