Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87620 

Re: Re: Rekenregels voor logaritmen

Duidelijk, maar ik heb nog een vraagje. Kan de log-operatie ook gedistribueerd worden over de termen xy2 en a van de veelterm, zo niet, dan verder graag nog uw bevestiging dat log-operaties alleen inversief werkzaam kunnen zijn in een "multiplier"-omgeving.

Adriaa
Ouder - vrijdag 15 februari 2019

Antwoord

Zo'n potentiële`regel' kan je makkelijk onderuit halen: stel even dat $a=1$ in de vraag. Dan is $\log(xy^2)+\log1$ gelijk aan $\log(xy^2)$, maar $\log(xy^2+1)$ is ongelijk aan $\log(xy^2)$.
De logaritme vertaalt vermenigvuldigingen naar optellingen en niet meer.

Zie Wikipedia: List of logarithmic identities

kphart
vrijdag 15 februari 2019

©2001-2024 WisFaq