Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenregels voor logaritmen

Kan van een ogenschijnlijk negatieve vorm vanwege het minteken ervoor, de logaritme worden genomen door simpelweg het minteken van de vorm vóór het logteken te plaatsen?

Adriaa
Ouder - woensdag 13 februari 2019

Antwoord

Bedoel je $\log(-x) = -\log x$? Dan nee natuurlijk want $\log x$ is alleen voor positieve $x$-en gedefinieerd. Dus van die twee bestaat er een zeker niet.

kphart
woensdag 13 februari 2019

 Re: Rekenregels voor logaritmen 

©2001-2024 WisFaq