Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regels voor logaritmische vergelijkingen

Welke regel(s) is (zijn) van toepassing voor het oplossen van logaritmische vergelijkingen met meer dan één onbekende?

Adriaa
Ouder - dinsdag 12 februari 2019

Antwoord

De rekenregels zijn niet anders dan bij vergelijkingen met één onbekende. 't Is handig om een voorbeeld te geven van het soort vergelijkingen dat je op wilt lossen.Naschrift

Voorbeeld:

$
\eqalign{
& {}^{\frac{1}
{3}}\log (N) = 0,63t - 1,92 \cr
& N = \left( {\frac{1}
{3}} \right)^{0,63t - 1,92} \cr
& N = \left( {\frac{1}
{3}} \right)^{0,63t} \cdot \left( {\frac{1}
{3}} \right)^{ - 1,92} \cr
& N = \left( {\left( {\frac{1}
{3}} \right)^{0,63} } \right)^t \cdot \left( {\frac{1}
{3}} \right)^{ - 1,92} \cr
& N = 0,50^t \cdot 8,24 \cr
& N = 8,24 \cdot 0,50^t \cr
& b \approx 8,24 \cr
& g \approx 0,50 \cr}
$

WvR
dinsdag 12 februari 2019

 Re: Regels voor logaritmische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq