Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren ontbinden in een x-component en een y-component

Als je een vector wilt ontbinden in een x-component en een y-component moet je een hoek weten tussen de betreffende vector en de x- of y-as om de berekening te maken. Maar hoe weet je nou welke hoek je moet pakken?

Ik heb hier twee afbeeldingen met de vraagstukken die ik fout beantwoord heb, en ik denk zelf dat dat komt doordat ik die hoeken niet goed heb. Weten jullie dit toevallig?

Dennis
Student hbo - zondag 10 februari 2019

Antwoord

Als $\alpha$ de hoek is tussen x-as en vector $\vec{a}$ met lengte $a$ dan is $a_x=a\cos \alpha $ en $a_y=a\sin \alpha $.

js2
zondag 10 februari 2019

©2001-2024 WisFaq