\require{AMSmath} Bepaal a en b Ik kom niet uit de volgende examenopgave:Gegeven zijn de functies f(x)=x2+2ax+b en g(x)-x2+bxbepaal in f en g de waarde(n) van a en b zodanig, dat f(2)=g(2) en f'(2)=g'(2)Iik kwam niet verder dan dit:f(2)=g(2)4+4a+b=-4+2b4a-b=-8 mboudd Leerling mbo - maandag 4 februari 2019 Antwoord Je hebt ook nog:$f'(2)=g'(2)$$f'(x)=2x+2a$$f'(2)=2a+4$$g'(x)=-2x+b$$g'(2)=b-4$dus:$2a+4=b-4$Je hebt dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. Los het stelsel op en je bent er... WvR maandag 4 februari 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit de volgende examenopgave:Gegeven zijn de functies f(x)=x2+2ax+b en g(x)-x2+bxbepaal in f en g de waarde(n) van a en b zodanig, dat f(2)=g(2) en f'(2)=g'(2)Iik kwam niet verder dan dit:f(2)=g(2)4+4a+b=-4+2b4a-b=-8 mboudd Leerling mbo - maandag 4 februari 2019
mboudd Leerling mbo - maandag 4 februari 2019
Je hebt ook nog:$f'(2)=g'(2)$$f'(x)=2x+2a$$f'(2)=2a+4$$g'(x)=-2x+b$$g'(2)=b-4$dus:$2a+4=b-4$Je hebt dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. Los het stelsel op en je bent er... WvR maandag 4 februari 2019
WvR maandag 4 februari 2019
©2001-2025 WisFaq