\require{AMSmath} Product rekenkundige rijen Bepaal 3 opeenvolgende termen van een rekenkundige rij als hun som 66 is en hun product 8448.wat ik al had: t1 + t2 + t3 = 66 t1 + t1 + v + t1 + 2v = 66 3t1 + 3v = 66 t1 = 22 - 3vmaar het product van een rekenkundige rij snap ik niet Lara D 2de graad ASO - donderdag 31 januari 2019 Antwoord Hallo Lara,Je denkwijze is wel goed, maar je kunt het jezelf veel gemakkelijker maken door uit te gaan van t2 in plaats van t1:Stel t2 is de tweede term. Dan is:t1 = t2-vt2 = t2t3 = t2+vTel deze op, de som moet 66 zijn. Je zult zien dat je t2 gelijk kunt uitrekenen!Dan het product: de drie termen met elkaar vermenigvuldigd moet 8448 zijn. In formule:t1·t2·t3 = 8448(t2-v)·t2·(t2+v) = 8448Haakjes wegwerken en de berekende waarde van t2 invullen, dan krijg je een vergelijking waarmee je v kunt uitrekenen.Lukt het hiermee? GHvD donderdag 31 januari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal 3 opeenvolgende termen van een rekenkundige rij als hun som 66 is en hun product 8448.wat ik al had: t1 + t2 + t3 = 66 t1 + t1 + v + t1 + 2v = 66 3t1 + 3v = 66 t1 = 22 - 3vmaar het product van een rekenkundige rij snap ik niet Lara D 2de graad ASO - donderdag 31 januari 2019
Lara D 2de graad ASO - donderdag 31 januari 2019
Hallo Lara,Je denkwijze is wel goed, maar je kunt het jezelf veel gemakkelijker maken door uit te gaan van t2 in plaats van t1:Stel t2 is de tweede term. Dan is:t1 = t2-vt2 = t2t3 = t2+vTel deze op, de som moet 66 zijn. Je zult zien dat je t2 gelijk kunt uitrekenen!Dan het product: de drie termen met elkaar vermenigvuldigd moet 8448 zijn. In formule:t1·t2·t3 = 8448(t2-v)·t2·(t2+v) = 8448Haakjes wegwerken en de berekende waarde van t2 invullen, dan krijg je een vergelijking waarmee je v kunt uitrekenen.Lukt het hiermee? GHvD donderdag 31 januari 2019
GHvD donderdag 31 januari 2019
©2001-2024 WisFaq