\require{AMSmath} Differentiequotiënt Hoi, ik heb bij de volgende vraag een ander differentiequotiënt dan in het boek:Bereken het differentieqotiënt op [-1, -2/3]van f(x)=4x2+1Ik heb 15 en in het boek staat -6 2/3 Mboudd Leerling mbo - dinsdag 29 januari 2019 Antwoord Daar was ie weer: $ \eqalign{ & f(x) = 4x^2 + 1 \cr & \left[ {\frac{{\Delta y}} {{\Delta x}}} \right]_{ - 1}^{ - \frac{2} {3}} = \cr & \frac{{f\left( { - \frac{2} {3}} \right) - f\left( { - 1} \right)}} {{ - \frac{2} {3} - - 1}} = \cr & \frac{{\left( {4 \cdot \left( { - \frac{2} {3}} \right)^2 + 1} \right) - \left( {4 \cdot \left( { - 1} \right)^2 + 1} \right)}} {{\frac{1} {3}}} = \cr & \frac{{\frac{{25}} {9} - 5}} {{\frac{1} {3}}} = \frac{{ - \frac{{20}} {9}}} {{\frac{1} {3}}} = - \frac{{20}} {3} = - 6\frac{2} {3} \cr} $ Stap voor stap... WvR woensdag 30 januari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik heb bij de volgende vraag een ander differentiequotiënt dan in het boek:Bereken het differentieqotiënt op [-1, -2/3]van f(x)=4x2+1Ik heb 15 en in het boek staat -6 2/3 Mboudd Leerling mbo - dinsdag 29 januari 2019
Mboudd Leerling mbo - dinsdag 29 januari 2019
Daar was ie weer: $ \eqalign{ & f(x) = 4x^2 + 1 \cr & \left[ {\frac{{\Delta y}} {{\Delta x}}} \right]_{ - 1}^{ - \frac{2} {3}} = \cr & \frac{{f\left( { - \frac{2} {3}} \right) - f\left( { - 1} \right)}} {{ - \frac{2} {3} - - 1}} = \cr & \frac{{\left( {4 \cdot \left( { - \frac{2} {3}} \right)^2 + 1} \right) - \left( {4 \cdot \left( { - 1} \right)^2 + 1} \right)}} {{\frac{1} {3}}} = \cr & \frac{{\frac{{25}} {9} - 5}} {{\frac{1} {3}}} = \frac{{ - \frac{{20}} {9}}} {{\frac{1} {3}}} = - \frac{{20}} {3} = - 6\frac{2} {3} \cr} $ Stap voor stap... WvR woensdag 30 januari 2019
WvR woensdag 30 januari 2019
©2001-2024 WisFaq