Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele functie

Beste,
Y=500·(0,842)t
Bereken de afgeleide van deze exponentiele
In het punt 10.
Hoe kan ik hier de berekenen?
Alvast Bedankt!
Met vriendelijke goeten
Elsa

Elsa
3de graad ASO - vrijdag 18 januari 2019

Antwoord

Heb je geleerd hoe je exponentiële functies van de vorm $a^t$ differentieert? Neem dan $a=0{,}842$ in die formule.

Zo niet schrijf dan
$$
500\cdot0{,}842^t=500\cdot\mathrm{e}^{t\ln0{,}842}
$$en pas de kettingregel toe.

kphart
vrijdag 18 januari 2019

©2001-2024 WisFaq