Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87429 

Re: Re: Re: Poolvergelijking ellips

De grenzen zijn x=2$\pi$ en x=0.
Als ik integreer naar t dan zijn de grenzen t=tan(2$\frac{\pi}{2}$)=0 en t=tan(0/2)=0.
Is dit wel correct?
De integraal 2(1+t2)/((1-e)t2 + (1+e))2 dt is dan immers 0.
Wat zijn dan de grenzen?
Mvg,Jan

Herman
Ouder - woensdag 16 januari 2019

Antwoord

Het is hier beter de grenzen $-\pi$ en $\pi$ te nemen, bij $t=\tan\frac x2$ krijg je dan een integraal van $-\infty$ tot $\infty$.
Bij het uitrekenen van de integralen gebruik je dan dat
$$
\lim_{u\to\infty}\arctan u=\frac\pi2
$$

kphart
donderdag 17 januari 2019

©2001-2024 WisFaq