\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82312 Re: Afgeleide van een integraal Waarom geldt volgens de hoofdstelling:$\eqalign{\frac{\mbox{d}}{\mbox{d}x} \int_a^x f(t) \,\mbox{d}t = f(x)}$ Paulin 3de graad ASO - dinsdag 15 januari 2019 Antwoord Bepaal eerst de integraal en neem de afgeleide naar 'x':$\left[ {\int\limits_a^x {f(t)dt} } \right]' = \left[ {F\left(x \right) - F(a)} \right]' = f(x)$Helpt dat? Zie Hoofdstelling van de integraalrekening WvR woensdag 23 januari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waarom geldt volgens de hoofdstelling:$\eqalign{\frac{\mbox{d}}{\mbox{d}x} \int_a^x f(t) \,\mbox{d}t = f(x)}$ Paulin 3de graad ASO - dinsdag 15 januari 2019
Paulin 3de graad ASO - dinsdag 15 januari 2019
Bepaal eerst de integraal en neem de afgeleide naar 'x':$\left[ {\int\limits_a^x {f(t)dt} } \right]' = \left[ {F\left(x \right) - F(a)} \right]' = f(x)$Helpt dat? Zie Hoofdstelling van de integraalrekening WvR woensdag 23 januari 2019
Zie Hoofdstelling van de integraalrekening
WvR woensdag 23 januari 2019
©2001-2024 WisFaq