Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87449 

Re: Goniometrie vergelijking

Als ik een exacte oplossing moet geven:

4t=-1/6$\pi$ + k · 1/2$\pi$
$\to$ t = 1/24$\pi$ + k · 1/2$\pi$

Inplaats van t = -0.13 + k · 1/2$\pi$ ? Dat staat niet niet gegeven in de opgave, nee..

Stijn
Cursist vavo - zaterdag 12 januari 2019

Antwoord

Klein commentaar:
Ik zou dan krijgen
4t=-1/6$\pi$+k·2$\pi$
t=-1/24$\pi$+k·1/2$\pi$
etc.

Kijk: ik kan de opgave niet zien, die had je niet precies meegestuurd.
Maar als er staat 'bereken exact' dan mag je geen benaderde (rekenmachine) getallen gebruiken. Staat dat er niet dan mag je benaderen.
Ik werd aan het twijfelen gebracht door de leraren oplossing die exact is.

Alles duidelijk zo?

hk
zaterdag 12 januari 2019

©2001-2024 WisFaq