\require{AMSmath} Kettingregel Ik heb een som waarvan ik niet weet hoe ik hem moet differentiëren:r(c) = c·(c+1)-3√(2c+1) Lotte Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 januari 2019 Antwoord Hallo Lotte,Links van het =-teken zou ik haakjes wegwerken, dan hoef je de productregel niet toe te passen. De wortel schrijf je als een macht. Je krijgt dan:r(c) = c2 + c - (2c+1)(1/3)Het resultaat van differentiëren wordt dan:r'(c) = 2c + 1 -1/3(2c+1)-2/3·2Die laatste "·2" is als gevolg van de kettingregel.Nu natuurlijk de gebroken macht weer als wortel schrijven, en het geheel in een wat nettere vorm. GHvD zaterdag 12 januari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een som waarvan ik niet weet hoe ik hem moet differentiëren:r(c) = c·(c+1)-3√(2c+1) Lotte Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 januari 2019
Lotte Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 januari 2019
Hallo Lotte,Links van het =-teken zou ik haakjes wegwerken, dan hoef je de productregel niet toe te passen. De wortel schrijf je als een macht. Je krijgt dan:r(c) = c2 + c - (2c+1)(1/3)Het resultaat van differentiëren wordt dan:r'(c) = 2c + 1 -1/3(2c+1)-2/3·2Die laatste "·2" is als gevolg van de kettingregel.Nu natuurlijk de gebroken macht weer als wortel schrijven, en het geheel in een wat nettere vorm. GHvD zaterdag 12 januari 2019
GHvD zaterdag 12 januari 2019
©2001-2024 WisFaq