\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87387 Re: Afstand tussen punt P op een kegel tot de top Ja, het gaat inderdaad om de kegel uit bovenstaande figuur. Ik begrijp alleen niet hoe je aan 10 cm komt wat betreft PM. Kun je dat nader toelichten? Joost Iets anders - vrijdag 11 januari 2019 Antwoord Hallo Joost,Zie deze figuur:Alle grijze driehoekjes aan de linkerkant zijn gelijk, de horizontale zijde is 2. De straal van de onderste schijf is 8, dus de afstand PM=8+2=10. GHvD zaterdag 12 januari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, het gaat inderdaad om de kegel uit bovenstaande figuur. Ik begrijp alleen niet hoe je aan 10 cm komt wat betreft PM. Kun je dat nader toelichten? Joost Iets anders - vrijdag 11 januari 2019
Joost Iets anders - vrijdag 11 januari 2019
Hallo Joost,Zie deze figuur:Alle grijze driehoekjes aan de linkerkant zijn gelijk, de horizontale zijde is 2. De straal van de onderste schijf is 8, dus de afstand PM=8+2=10. GHvD zaterdag 12 januari 2019
GHvD zaterdag 12 januari 2019
©2001-2024 WisFaq