\require{AMSmath} Differentiequotiënt Hi,Het is lastig om de afgeleide te vinden voor f(x)=1/2x3 het differentiequotiënt(f(x+h)-f(x))/h Ik kom uit op:{1/2(x+h)3'-1/2x3}/h ik kan deze niet uitwerken omdat ik ergens een h mis en de limiet niet kan nemen.... Mboudd Leerling mbo - donderdag 10 januari 2019 Antwoord Dat gaat zo: $ \eqalign{ & f(x) = \frac{1} {2}x^3 \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{h \Rightarrow 0} \frac{{f(x + h) - f(x)}} {h} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{h \Rightarrow 0} \frac{{\frac{1} {2}\left( {x + h} \right)^3 - \frac{1} {2}x^3 }} {h} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{h \Rightarrow 0} \frac{{\frac{1} {2}\left( {x^3 + 3x^2 h + 3xh^2 + h^3 } \right) - \frac{1} {2}x^3 }} {h} \cr} $ Zou het dan lukken? WvR donderdag 10 januari 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hi,Het is lastig om de afgeleide te vinden voor f(x)=1/2x3 het differentiequotiënt(f(x+h)-f(x))/h Ik kom uit op:{1/2(x+h)3'-1/2x3}/h ik kan deze niet uitwerken omdat ik ergens een h mis en de limiet niet kan nemen.... Mboudd Leerling mbo - donderdag 10 januari 2019
Mboudd Leerling mbo - donderdag 10 januari 2019
Dat gaat zo: $ \eqalign{ & f(x) = \frac{1} {2}x^3 \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{h \Rightarrow 0} \frac{{f(x + h) - f(x)}} {h} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{h \Rightarrow 0} \frac{{\frac{1} {2}\left( {x + h} \right)^3 - \frac{1} {2}x^3 }} {h} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{h \Rightarrow 0} \frac{{\frac{1} {2}\left( {x^3 + 3x^2 h + 3xh^2 + h^3 } \right) - \frac{1} {2}x^3 }} {h} \cr} $ Zou het dan lukken? WvR donderdag 10 januari 2019
WvR donderdag 10 januari 2019
©2001-2024 WisFaq