\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87244 Re: Poolvergelijking ellips ik heb als integraal:2(1+t2) / [(1+e)+(1-e)t2 ]2 dtNiet gelijkwaardig met de uwe.Heeft u nog een hint? Herman Ouder - zondag 6 januari 2019 Antwoord We begonnen met$$\int\frac1{1+a\cos x}\,\mathrm{d}x$$(is die $a$ ineens $e$ geworden?).De substitutie $t=\tan\frac x2$, ofwel $x=2\arctan t$, levert$$\cos x=\frac{1-t^2}{1+t^2}$$en$$\mathrm{d}x=\frac2{1+t^2}\,\mathrm{d}t$$Er komt dus$$\int\frac1{1+a\cos x}\,\mathrm{d}x = \int\frac1{1+a\frac{1-t^2}{1+t^2}} \cdot \frac2{1+t^2}\,\mathrm{d}t$$Nu netjes vereenvoudigen.Ik zie niet waar jouw uitwerking vandaan komt. kphart maandag 7 januari 2019 Re: Re: Poolvergelijking ellips ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb als integraal:2(1+t2) / [(1+e)+(1-e)t2 ]2 dtNiet gelijkwaardig met de uwe.Heeft u nog een hint? Herman Ouder - zondag 6 januari 2019
Herman Ouder - zondag 6 januari 2019
We begonnen met$$\int\frac1{1+a\cos x}\,\mathrm{d}x$$(is die $a$ ineens $e$ geworden?).De substitutie $t=\tan\frac x2$, ofwel $x=2\arctan t$, levert$$\cos x=\frac{1-t^2}{1+t^2}$$en$$\mathrm{d}x=\frac2{1+t^2}\,\mathrm{d}t$$Er komt dus$$\int\frac1{1+a\cos x}\,\mathrm{d}x = \int\frac1{1+a\frac{1-t^2}{1+t^2}} \cdot \frac2{1+t^2}\,\mathrm{d}t$$Nu netjes vereenvoudigen.Ik zie niet waar jouw uitwerking vandaan komt. kphart maandag 7 januari 2019
kphart maandag 7 januari 2019
©2001-2024 WisFaq