Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87392 

Re: Oppervlakte driehoek

Beste,
Ik heb nog een vraag
Hoe weet u dat m aan 1 gelijk is?
Alvast bedankt!

Elena
3de graad ASO - zondag 6 januari 2019

Antwoord

Hallo Elena,

m is niet gelijk aan 1. Voor de schets heb ik m=1 gekozen om een beeld te krijgen hoe driehoek OAP eruitziet. Maar bij m=1 zal de oppervlakte niet maximaal zijn.

Ik zie nu dat je in jouw berekening (zie Re: Oppervlakte driehoek een notatiefoutje hebt gemaakt. Je geeft aan: x=√2, maar je hebt de waarde van m berekend, dus dit moet zijn: m=√2. Je hebt zelf dus ook gevonden dat m niet gelijk is aan 1.

Met invullen van m=√2 in de formule voor de oppervlakte van driehoek OAP vind je als oppervlakte 2 cm2, zoals je zelf ook aangaf.

Is hiermee het probleem opgelost?

GHvD
zondag 6 januari 2019

©2001-2025 WisFaq