Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een valse dobbelsteen

Beste,
Kunt u mij helpen bij deze vraag:

Een dobbelsteen is zo vervalst dat de kans op een 6 gelijk is aan 40%. De andere getallen hebben nog steeds gelijke kans. Hoeveel kans heb je om na 3 keer gooien minstens één zes te hebben?
  • Bereken ook de theoretische kans en vergelijk beide...

Eleina
3de graad ASO - zondag 6 januari 2019

Antwoord

Je kunt 3 keer gooien beschouwen als een binomiaal kansexperiment met:

Gegeven:
X:aantal zessen
p=0,4
n=3

Gevraagd:
P(X$\ge$1)

P(X$\ge$1)=P(X$\gt$0)

Je kunt het antwoord hier aflezen of berekenen met je GR.

WvR
zondag 6 januari 2019

©2001-2024 WisFaq