Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee kaarten uit een spel van 52

Beste,
We trekken willekeurig twee kaarten uit een spel van 52. Wat is de kans dat de tweede getrokken kaart een aas is?
Zou u me willen kunnen helpen om deze vraag te kunnen beantwoorden?
Alvast bedank!!

Elena
3de graad ASO - zondag 6 januari 2019

Antwoord

Er zijn hier twee gevallen te onderscheiden:

I.
De eerste kaart is geen aas, maar de tweede kaart wel.

$
\eqalign{P(I.) = \frac{{48}}
{{52}} \cdot \frac{4}
{{51}}}
$

II.
De eerste kaart is een aas en de tweede kaart is ook een aas.

$
\eqalign{P(II.) = \frac{4}
{{52}} \cdot \frac{3}
{{51}}}
$

Daarna moet je de kansen optellen.

WvR
zondag 6 januari 2019

©2001-2024 WisFaq