Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdeling aflossing kapitaal en interest bij hypotheek

Hoe bereken je van je mensualiteit het deel kapitaal en het deel interest.
Concreet; je leent 100.000 Euro aan 4% over 240 maand; Ieder maand betaal je 602 euro; Hoeveel hiervan is rente, en hoeveel kapitaal?

Bedankt.

Joris
Ouder - woensdag 19 maart 2003

Antwoord

Beste Joris,

het kapitaalgedeelte = beginbedrag / aantal maanden
= 100.000 / 240
= 416,66
zodat je uiteindelijk na 240 maanden 100.000 hebt afbetaald.

Het intrestgedeelte is dan 602 - 416,66 = 185,34

mvg

Tom

tg
woensdag 19 maart 2003

©2001-2024 WisFaq