Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe continuiteit aan te tonen?

Ik zit met t volgende vraagstuk :

Gegeven:
g(x)=2x2-5x-3 en h(x)=x-3
  • Toon aan dat g en h voor elke waarde van x continue zijn.
Ik heb ze gelijk aan elkaar gesteld en krijg x=0 en x=3 maar volgens mij is dit dit niet het antwoord op de vraag

Mboudd
Leerling mbo - dinsdag 1 januari 2019

Antwoord

g en h zijn nette functies die
1) overal zijn gedefinieerd
2) geen 'sprongen' vertonen
Daaruit volgt dat ze beide overal continu zijn.
Meer moet het niet zijn, toch?

Of heb je de vraag soms maar gedeeltelijk doorgegeven?

hk
dinsdag 1 januari 2019

 Re: Hoe continuiteit aan te tonen? 

©2001-2024 WisFaq