Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische limieten

Hi,in mijn boek word uitgelegd ahv de eenheidscirkel en projectie en oppervlaktes hoe ze aan de volgende limieten komen.

Lim x$\to$0 sinx/x=1
Lim x$\to$0 x/sinx=1
Lim x$\to$0 tanx/x=1
Lim x$\to$0 x/tanx=1

Ik kan deze uitleg niet goed volgen omdat ik niet zo goed in meetkunde ben kan iemand me naar stof die hier duidelijk over is of het me simpel uitleggen?
Alvast bedankt!

Mboudd
Leerling mbo - woensdag 26 december 2018

Antwoord

Weet je hoe de goniometrische getallen gedefinieerd zijn adhv. de goniometrische eenheidscirkel? Ik vermoed dat dit de crux is.
Zie bijvoorbeeld: https://nl.wikipedia.org/wiki/Eenheidscirkel

js2
donderdag 27 december 2018

©2001-2024 WisFaq