Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87330 

Re: Bepaal lim x-en en - oneindig

ok hoe schrijf je dat laatste dan op voor - oneindig
zo?:
lim f(x)={-2+(5/x)}/√{1+(2/x)}=-2+0/√1+0=-2
x$\to$-$\infty$

mboudd
Leerling mbo - woensdag 26 december 2018

Antwoord

Strikt genomen hoort dat minteken bij de noemer maar dat mag uiteraard bij de teller staan. En onder het wortelteken moet 1 + 2/x2 staan.

Dan is het verder in orde. Denk er wel aan dat je in je laatste berekening het stukje -2 + 0 tussen haakjes moet zetten en het gedeelte onder de wortel ook. Hier maakt het niet uit vanwege de twee nullen maar in het algemeen komt er iets anders uit als je haakjes weglaat.

MBL
donderdag 27 december 2018

©2001-2024 WisFaq